Aardappelblokjes in de oven

Aardappelblokjes in de oven

Twintig jaar voor het eerst gegeten bij Sandro, in zijn agriturismo even ten zuiden van Rome. Sindsdien haast iedere maand minstens één keer klaargemaakt. Kleinkinderen zijn er dol op en beweren dat ze dit beter kunnen klaarmaken dan ondergetekende. Het geheim zit in de juiste hoeveelheid olie, zeker niet teveel, maar voldoende. (Ik weet niet of de kleinkinderen dit geheim kennen).

Dit recept wordt bereid in de zevende les van de kookcursus Een Beetje Beter

Aardappelblokjes in de oven

Recept voor het bereiden van Aardappelblokjes in de oven
Passieve Tijd40 min
Totale tijd50 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 198kcal

Ingrediënten

  • 1 kg stevig kokende aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kl kruiden Tijm, Oregano, Marjolein
  • 1 beetje peper en zout
  • 1 teentje knoflook facultatief

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 2 kubieke cm.
  • Doe olie in een braadpan. Zet op hoog vuur en bak de blokjes aan.
  • Leg de netjes aangebakken aardappelblokjes met de olie in een ovenplaat en bestrooi met de kruiden. Meng goed. Doe eventueel wat olie erbij (en de fijngesnipperde knoflook).
  • Bak gedurende 35 a 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Uitrusting

Oven

Notities

Je kunt die aardappelen eventueel laten afkoelen en later gedurende 3 minuten opwarmen in een microgolfoven.
Het aanbakken van de aardappelen kan overgeslagen worden.
 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 2g | Vet: 14g
5 van 1 stem

Geef een reactie