Pizzaiola saus is een oerklassieke en onvervangbaar lekkere tomatensaus. Er bestaan ontelbaar veel gerechten waar deze saus bij past, zoals bij gegrilde zwaardvis of gebakken kipfilets.
Dit recept wordt bereid in de zevende les van de kookcursus Een Beetje Beter
Pizzaiola saus
Recept voor het maken van pizzaiola saus
Porties: personen
Calorieën: 62kcal
Ingrediënten
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 12 zwarte olijven
- 18 kappertjes
- 1 scheut olijfolie
- 1 snuifje peper en zout
Instructies
- Spoel eventueel de kappertjes in zout goed uit.
- Ontpit eventueel de olijven en snij in stukjes.
- Verwarm de olie in een pan.
- Voeg de olijven en kappertjes toe en stoof even aan.
- Doe de tomaten erbij en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg peper en zout toe.
Afwerking
- Verwarm de saus.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 62kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 4g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.