Zuiderse Aardappelschijfjes

Zuiderse Aardappelschijfjes

Gebakken aardappelen zijn natuurlijk heerlijk. Maar wanneer je ze in de pan bakt, vereist het wel dat je continue op de aardappelen blijft letten. Daarbij zijn gebakken aardappelen uit de pan best vet.

Wanneer je aardappelen in plakjes snijdt en dan met olijfolie in de oven bakt, hoef je er niet naar om te kijken, zijn ze minder vet en toch heerlijk krokant.

Zuiderse Aardappelschijfjes

Recept voor het bereiden van aardappelschijfjes in de oven
Passieve Tijd27 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 130kcal

Ingrediënten

  • 450 gram rode aardappelen
  • olijfolie
  • kruiden Tijm, Oregano, Marjolein,
  • peper en zout
  • knoflook (facultatief)

Instructies

Voorbereiding

  • Meng de kruiden in een tas.
  • Was de aardappel en snij in schijfjes van een halve centimeter. (Niet schillen dus).
  • Doe de olie in een ovenschotel en verspreid egaal over de ganse oppervlakte.
  • Leg de ongepelde aardappelschijfjes in de schotel. De schijfjes aardappel mogen elkaar niet bedekken.
  • Draai om en bestrooi met (een gedeelte van) de kruiden. Eventueel ook met een gedeelte van de knoflook.
  • Bak gedurende 12 minuten in een oven van 200 graden.
  • Keer om, bestrooi met (een gedeelte van) de kruiden en bak opnieuw 12 minuten.
  • Herhaal zoveel als nodig, doe alle aardappelen samen in een kom.

Afwerking

  • Doe de aardappelen in een schotel en bak 3 minuten in de microgolf.

Uitrusting

Oven

Notities

In plaats van 2 keer 12 minuten kun je ook 1 keer 20 minuten in oven. Je hoeft de aardappelen dan niet om te draaien.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 2g | Vet: 5g
5 van 1 stem

Geef een reactie