Ga terug
+ servings

Eieren in cocotte met zalm & spinazie

Recept voor een typisch Frans voorgerechtje: Eieren in cocotte met zalm & spinazie
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: eieren in cocotte
Porties: 4 personen
Calorieën: 280kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 135 gram gerookte zalm
  • 125 gram room (2 eetlepels per persoon)
  • 1 beetje boter voor insmeren ramequins en roosteren van brood
  • 1 klein handje verse spinazieblaadjes
  • 1 eetlepel bieslook, zeer fijngesneden
  • 2 sneden geroosterd brood

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • (Maak eventueel de soldaatjes: Bestrijk het brood met boter, bak in een pan en snij in reepjes).
  • Snij de spinazieblaadjes en zalm in reepjes.
  • Beboter de ovenvaste schaaltjes en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper in.
  • Bedek de bodem van elk potje met spinazie, schep er 1 eetlepel room over en de helft van de zalmreepjes. Breek hierover 1 ei en leg er de rest van de spinazie en zalm rond.
  • Schep de rest van de room in de potjes en plaats ze in een ovenschaal.
  • Zet de schaal in het midden van de oven. Giet er warm water bij tot de potjes bijna onderstaan. Kook in 10 à 15 minuten gaar.
  • Werk af met bieslooksnippers (en eventueel de soldaatjes) en serveer.

Uitrusting

Oven
vormpjes (cocottes) 150 ml

Notities

Serveer hierbij soldaatjes: dit zijn in reepjes gesneden krokant geroosterd brood

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 10g | Vet: 25g
5 van 4 stemmen