1beetjebotervoor insmeren ramequins en roosteren van brood
1klein handjeverse spinazieblaadjes
1eetlepel bieslook,zeer fijngesneden
2snedengeroosterd brood
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
(Maak eventueel de soldaatjes: Bestrijk het brood met boter, bak in een pan en snij in reepjes).
Snij de spinazieblaadjes en zalm in reepjes.
Beboter de ovenvaste schaaltjes en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper in.
Bedek de bodem van elk potje met spinazie, schep er 1 eetlepel room over en de helft van de zalmreepjes. Breek hierover 1 ei en leg er de rest van de spinazie en zalm rond.
Schep de rest van de room in de potjes en plaats ze in een ovenschaal.
Zet de schaal in het midden van de oven. Giet er warm water bij tot de potjes bijna onderstaan. Kook in 10 à 15 minuten gaar.
Werk af met bieslooksnippers (en eventueel de soldaatjes) en serveer.
Uitrusting
Oven
vormpjes (cocottes) 150 ml
Notities
Serveer hierbij soldaatjes: dit zijn in reepjes gesneden krokant geroosterd brood