Ga terug
+ servings

Béchamelsaus (Balsamella)

Klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken op basis van roux.
Totale tijd15 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans, Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 193kcal

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 snuifje pezo
  • 1 snuifje nootmuskaat

Instructies

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
  • Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
  • Voeg geleidelijk aan de melk toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid melk toegevoegt. Ga zo door tot alle melk op is.
  • Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
  • Breng op smaak met pezo en nootmuskaat.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 6g | Vet: 12g
5 van 1 stem