Béchamelsaus (Balsamella)
Klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken op basis van roux.
Totale tijd15 minuten min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans, Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 193kcal
- 5 dl melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 1 snuifje pezo
- 1 snuifje nootmuskaat
Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
Voeg geleidelijk aan de melk toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid melk toevoegt. Ga zo door tot alle melk op is.
Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
Breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 6g | Vet: 12g