Béchamelsaus (Balsamella) is een klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken. Het wordt gemaakt van een roux (boter en bloem) met melk en is onder andere een van de onderdelen van lasagne. Ook heerlijk voor over bloemkool of broccoli, al dan niet gecombineerd met kaas.
Om béchamelsaus te bereiden in een Thermomix, klik hier
Béchamelsaus (Balsamella)
Klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken op basis van roux.
Porties: personen
Calorieën: 193kcal
Ingrediënten
- 5 dl melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 1 snuifje pezo
- 1 snuifje nootmuskaat
Instructies
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
- Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
- Voeg geleidelijk aan de melk toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid melk toevoegt. Ga zo door tot alle melk op is.
- Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
- Breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 6g | Vet: 12g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.