Bechamelsaus

Béchamelsaus uit Thermomix

Dit zijn mijn maten en tijden voor het maken van Béchamelsaus in een Thermomix. Wanneer ik de aanwijzingen volg uit het Basiskookboek is het resultaat te lopend. Daarom gebruik ik relatief meer boter en bloem en minder melk dan in het basiskookboek. Ook iets langere tijden.

Het resultaat is een mooi gebonden saus.

Voor een recept voor het bereiden van béchamelsaus zonder Thermomix, klok hier.

Béchamelsaus uit Thermomix

Recept voor het bereiden van Béchamelsaus in een Thermomix
0 min
Totale tijd26 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans
Porties: 1 liter
Calorieën: 1451kcal

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 80 cl halfvolle melk
  • Peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Doe de boter in de mengbeker van de Thermomix.

    Stel TM in: 4 minuten / 100 graden / snelheid 1.
  • Voeg de bloem toe.

    Stel TM in: 4 minuten / 100 graden / snelheid 1.
  • Voeg de melk toe, evenals het zout de peper en de nootmuskaat.

    Stel TM in: 9 minuten / 100 graden / snelheid 4.

Uitrusting

Notities

Om béchamelsaus op de klassieke manier te bereiden, klik hier

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1l | Calorieën: 1451kcal | Koolhydraten: 108g | Eiwit: 39g | Vet: 96g
5 van 1 stem

2 gedachten over “Béchamelsaus uit Thermomix”

  1. Blijkbaar zijn de exacte tijden om dit recept te bereiden bron van veel discussie. Ik denk dat voor dergelijke gerechten de tijd dat het toestel draait wanneer de gestelde temperatuur bereikt is van belang is. En die is afhankelijk van de hoeveelheid, begintemperatuur, enz

Geef een reactie