Ga terug
+ servings

Sousvide Roerei

Bereidingstijd18 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Modernistisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 320kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 40 gram room van minstens 35%
  • 100 gram spek, in kleine reepjes gesneden
  • zout en peper
  • 25 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm uw warmwaterbad tot 75°C.
  • Klop de eieren, room, zout en peper samen tot een goed mengsel. Rasp de kaas en voeg twee derden van de kaas toe aan het roerei-mengsel. Giet het mengsel in een sousvide Ziplock zakje en voeg de boter toe.
  • Sluit het zakje vacuüm af volgens het Archimedesprincipe. Een andere manier is om het sous-vide zakje aan de rand van uw werkbank te hangen bij het sluiten.
  • Voeg het zakje met de roereieren toe aan het waterbad. U kookt het in eerste instantie ongeveer 10 minuten.
  • Terwijl de roerei wordt gekookt, kookt u het spek in een koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is.
  • Neem na 10 minuten het eierzakje uit het water en masseer het om de eieren te breken. Breng het terug naar het waterbad en laat het nog 5-8 minuten koken, totdat het mengsel stevig begint te worden.
  • Haal het eierzakje uit het water en masseer het nogmaals. Giet vervolgens de sous vide roereieren gelijkmatig in twee kommen. Proef de kruiding en voeg eventueel zout of peper toe. Voeg de gebakken spekreepjes toe aan de kommetjes. Rasp vervolgens wat parmezaanse kaas over de bovenkant en serveer.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 27g | Vet: 22g
5 van 2 stemmen