Tomatensoep uit Slowcooker
Tomatensoep uit Slowcooker
Voorbereidingstijd15 minuten min
Passieve Tijd8 uur uur
Totale tijd8 uur uur 15 minuten min
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Gezond, slowcooker, Tomatensoep, Vegetarisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 90kcal
- 2,5 kilogram tomaten
- 8 teentjes knoflook
- 3 uien
- 2 groentenbouillonblokjes
- 20 ml olijfolie
- peper en zout
- verse oregano, bieslook of peterselie, als garnering (facultatief)
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof. Doe ze dan in de slowcooker.
Schil de uien en knoflook en snijd deze in grove stukjes. Voeg ze dan ook toe aan de slowcooker samen met de groentebouillonblokjes.
Doe ook de olijfolie in de slowcooker.
Stel de slowcooker in op LOW stand en laat gedurende 8 uur garen.
Mix de tomaten. Dit kan met een staafmixer, maar net zo goed in een blender of in een Thermomix.
Proef en werk af met peper en zout naar smaak. Je kunt eventueel wat water toevoegen als je de soep te dik vindt.
Je kunt garneren met verse oregano, bieslook of peterselie.
Serving: 1Portie | Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 13.3g | Eiwit: 3.2g | Vet: 3.3g