Ga terug
+ servings

Tomatensoep uit Slowcooker

Tomatensoep uit Slowcooker
Voorbereidingstijd15 minuten
Passieve Tijd8 uur
Totale tijd8 uur 15 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Gezond, slowcooker, Tomatensoep, Vegetarisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 90kcal

Ingrediënten

  • 2,5 kilogram tomaten
  • 8 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 20 ml olijfolie
  • peper en zout
  • verse oregano, bieslook of peterselie, als garnering (facultatief)

Instructies

  • Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten grof. Doe ze dan in de slowcooker.
  • Schil de uien en knoflook en snijd deze in grove stukjes. Voeg ze dan ook toe aan de slowcooker samen met de groentebouillonblokjes.
  • Doe ook de olijfolie in de slowcooker.
  • Stel de slowcooker in op LOW stand en laat gedurende 8 uur garen.
  • Mix de tomaten. Dit kan met een staafmixer, maar net zo goed in een blender of in een Thermomix.
  • Proef en werk af met peper en zout naar smaak. Je kunt eventueel wat water toevoegen als je de soep te dik vindt.
  • Je kunt garneren met verse oregano, bieslook of peterselie.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 13.3g | Eiwit: 3.2g | Vet: 3.3g
4.31 van 36 stemmen