Ga terug
+ servings

Quiche met Witloof en Roquefort

Recept voor het bereiden van een quiche met met Witloof en Roquefort en mascarpone-room.
Voorbereidingstijd10 minuten
Pasieve Tijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 4 personen
Calorieën: 839kcal

Ingrediënten

  • 3 stronken witloof
  • 1 klontje boter
  • 75 gram Roquefort
  • 1 pak korstdeeg (kruimeldeeg) van 230 gram
  • 450 ml mascarponeroom van Debic + eventuueel parmezaanse
  • 4 eieren

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de witloofstronkjes in stukjes. Doe het klontje boter in een pan en bak het witloof aan tot het mooi gekleurd is.
  • Bekleed een taartvorm met het deeg en druk goed aan; Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Doe de eieren in een beker en klop die goed dooreen. Doe er dan de mascarpone-room bij en klop goed dooreen. Kruid af met wat peper.
  • Doe het witloof, de kaas en het eier-roommengsel op het deeg in de taartvorm. Rol een mooi randje met het overtollige deeg.

Afwerking

  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 839kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 18g | Vet: 65g
5 van 3 stemmen