Quiche met Witloof en Roquefort
Recept voor het bereiden van een quiche met met Witloof en Roquefort en mascarpone-room.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Pasieve Tijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 4 personen
Calorieën: 839kcal
- 3 stronken witloof
- 1 klontje boter
- 75 gram Roquefort
- 1 pak korstdeeg (kruimeldeeg) van 230 gram
- 450 ml mascarponeroom van Debic + eventuueel parmezaanse
- 4 eieren
Voorbereiding
Snij de witloofstronkjes in stukjes. Doe het klontje boter in een pan en bak het witloof aan tot het mooi gekleurd is.
Bekleed een taartvorm met het deeg en druk goed aan; Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Doe de eieren in een beker en klop die goed dooreen. Doe er dan de mascarpone-room bij en klop goed dooreen. Kruid af met wat peper.
Doe het witloof, de kaas en het eier-roommengsel op het deeg in de taartvorm. Rol een mooi randje met het overtollige deeg.
Calorieën: 839kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 18g | Vet: 65g