Quiche met Witloof en Roquefort

Quiche met Witloof en Roquefort

Deze Quiche met Witloof en Roquefort is het gevolg van het feit dat in het too Good to Go pakket van de plaatselijke supermarkt een fles Debic Cream Plus Mascarpone 1L zat. Op de site van Debic wordt dit product omschreven als een gebruiksklare mix die perfect zou zijn voor voor zoete en hartige creaties. verder omschrijven ze deze Debic Cream Plus Mascarpone als een verrijkende en gebruiksklare mix van room en mascarpone die te verwerken is in zowel warme als koude toepassingen. Het gaat om een mix van room met 40% mascarpone. Ideaal om een quiche van te maken dacht ik zo. Eerder al publiceerde ik een recept voor Quiche met mascarpone. Dit kun je hier vinden. Omdat we nu in volle witloof seizoen zijn heb ik voor deze quiche dit oervlaamse product gebruikt, in combinatie met Roquefortkaas.

Quiche met Witloof en Roquefort

Recept voor het bereiden van een quiche met met Witloof en Roquefort en mascarpone-room.
Voorbereidingstijd10 minuten
Pasieve Tijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 4 personen
Calorieën: 839kcal

Ingrediënten

  • 3 stronken witloof
  • 1 klontje boter
  • 75 gram Roquefort
  • 1 pak korstdeeg (kruimeldeeg) van 230 gram
  • 450 ml mascarponeroom van Debic + eventuueel parmezaanse
  • 4 eieren

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de witloofstronkjes in stukjes. Doe het klontje boter in een pan en bak het witloof aan tot het mooi gekleurd is.
  • Bekleed een taartvorm met het deeg en druk goed aan; Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Doe de eieren in een beker en klop die goed dooreen. Doe er dan de mascarpone-room bij en klop goed dooreen. Kruid af met wat peper.
  • Doe het witloof, de kaas en het eier-roommengsel op het deeg in de taartvorm. Rol een mooi randje met het overtollige deeg.

Afwerking

  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 839kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 18g | Vet: 65g
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *