Duivelse Scampi

Duivelse Scampi

Dit recept voor Duivelse Scampi is een snelle manier om Scampi Diabolique te maken. Een meer tijdrovende versie kun je hier op deze site vinden. Bij deze versie primeert de kwaliteit van de gebruikte passata saus. Gebruik bij voorkeur dus je zelf gemaakte saus.

Hier is het recept van de Genkse Manuela Rotilia voor authentieke Italiaanse passata. Hierbij is 1 kilo tomaten voldoende voor 700 gram passata, en die kun je op een koele, donkere plek wel 8 jaar bewaren. Maak die idealiter in de zomer, wanneer de tomaten goedkoop zijn Gebruik bij voorkeur echte Italiaanse San Marzano-tomaten.De tomaten moeten rauw veel smaak hebben. Zij bereidt de passata als volgt:
Spoel de tomaten, ontkroon ze, snij ze in twee en kook ze plat. Duw het mengsel door de passatamachine of gebruik een passe-vite om de schil en het vruchtvlees te scheiden. Hergebruik de schil. Laat ze nog twee tot drie keer passeren en gooi ze dan pas weg. Laat je tomatenpuree op een rustig vuur indikken tot de saus dik genoeg is. Vul gesteriliseerde bokalen of flessen tot boven met de hete passata en sluit goed af. Of vries de passata in. Draai ze om tot ze afgekoeld zijn. Eventueel kun je ook kruiden zoals basilicum of oregano aan je passata toevoegen.

Duivelse Scampi

Een snelle manier om een overheerlijke pikante scampi schotel te serveren.
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: scampi diabolique
Porties: 1 personen
Calorieën: 190kcal

Ingrediënten

 • 10 grote scampi
 • 125 gram passata
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 uien, fijn gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
 • 0,25 kl cayennepeper of chilivlokken
 • 100 ml culinaire room

Instructies

 • Pel de scampi, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarmkanaal en leg ze op keukenpapier. Het darmkanaal komt er soms al uit wanneer je de schubben op de staart verwijdert door naar achteren te trekken.
 • Zet de pan op het vuur en laat die zeer warm worden. Doe dan de olie in de pan en leg dan de scampi erin. Draai die na een tiental seconden om en bak de andere kant mooi aan.
 • Haal dan de scampi uit de pan en doe de ui en knoflook erin. Bak kort aan en doe dan de passata in de pan. Voeg na enige seconden ook de culinaire room toe en laat wat indikken.
 • Voeg ook de cayennepeper toe, roer goed en doe dan de scampi nog een tiental seconden in de pan.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 19g | Vet: 7g
5 van 5 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op deze site, klik hier.

1 gedachte over “Duivelse Scampi”

 1. Pingback: Scampi Diabolique - Een Beetje Beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *