Deze Scampi Diabolique is een overheerlijke scampi schotel en kan geserveerd worden als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.
De ‘clou’ van de bereiding is om eerst de saus te maken en dan pas de scampi te bakken. Zo vermijd je taaie scampi. Een snellere manier om Scampi Diabolique te maken, kun je hier vinden.
Scampi Diabolique
Een overheerlijke scampi schotel te serveren als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.
Porties: personen
Calorieën: 190kcal
Ingrediënten
- 20 grote scampi
- 400 gram tomaten in blokjes uit blik
- 2 dl tomatensap
- olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 0,25 kl cayennepeper
- zout
- 1 mespunt suiker
- 100 ml culinaire room
Instructies
Voorbereiding
- Pel de scampi, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarmkanaal en leg ze op keukenpapier.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes en het tomatensap toe. Voeg ook de cayennepeper, zout en suiker toe.
- Leg een deksel op de pan en laat alles ½ uur zachtjes sudderen, verwijder na 15 minuten het deksel
- Pureer de saus met de staafmixer en giet door een zeef.
Afwerking
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Wanneer de olie heet is, bak de scampi langs twee kanten aan.
- Voeg de saus toe en laat nog 1 minuutje zachtjes koken
Uitrusting
Mixer
Fijne zeef
Notities
Eventueel kan wat room toegevoegd worden nadat de saus gezeefd werd.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 19g | Vet: 7g
Voor een overzicht van alle voorgerechten op deze site, klik hier.