Ga terug
+ servings

Spieringkoteletten uit de slowcooker

Spieringkoteletten uit de slowcooker
Bereidingstijd30 minuten
Passieve tijd7 uur
Totale tijd7 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: slowcooker, Spiering
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 8 spieringkoteletten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 grote ui gepeld en in halve ringen gesneden
  • Aromat, naar smaak
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 handvol oregano
  • Maïzena Express Bruin eventueel

Instructies

  • Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout.
  • Verhit een (bij voorkeur gietijzeren) pan, en laat wat olijfolie goed warm worden.
  • Leg evenveel koteletten als mogelijk in de pan zodat alle vlees de bodem raakt.
  • Bak de koteletten bruin aan beide zijden.
  • Leg de koteletten in de slowcooker.
  • Doe wat water in de pan en maak de bakrestjes los van de pan. Giet dan dit water over in de slowcooker.
  • Herhaal de stappen 3 tot en met 6 tot alle vlees gebakken is.
  • Voeg nu opnieuw wat olie toe aan de pan en bak de uiringen glazig. Voeg voldoende water toe zodat alle uien onder staan. Voeg naar smaak Aromat en oregano toe en roer goed dooreen.
  • Giet ook dit mengsel over het vlees in de slowcooker. Voeg eventueel nog wat water toe tot alle vlees onder vocht staat.
  • Leg de laurierblaadjes in de slowcooker, zet het deksel erop en laat het vlees 7 uur garen op LOW.
  • Gooi de laurierblaadjes weg.
  • Haal het vlees uit de slowcooker.
  • Zeef eventueel het vocht uit de slowcooker in een sauspan en dik aan met de maïzena

Notities

Wie geen Aromat bezit kan een of meer bouillonblokjes gebruiken. 
De spiering is zo mals dat je er gemakkelijk pulled pork van kan maken.
5 van 4 stemmen