Ga terug
+ servings

Goulashsoep uit Slowcooker

Goulashsoep, gemaakt in een Slowcooker
Voorbereidingstijd30 minuten
Tijd in Slowcooker4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Hongarije
Trefwoord: soep
Porties: 8 personen
Calorieën: 219kcal

Ingrediënten

  • 1 klont boter
  • 1 kg rundsstoofvlees, uit de schouder
  • 3 grote ajuinen
  • 2 rode paprikas
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels bloem
  • 70 gram tomatenconcentraat
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • 2 liter gevogeltebouillon of kalfsbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij het rundsvlees in kleine blokjes. Vermeng dan met peper en zout.
  • Smelt de helft van de boter in een gietijzeren pan of stoofpot met dikke bodem. Van zodra de boter bruist, bak je de stukken vlees aan. Voeg de bloem toe wanneer het vlees mooi gekleurd is en bak nog even aan. Doe dit eventueel in meerdere keren. Schep dan over in de slowcooker.
  • Schil de uien en snij ze in halve ringen. Schil ook de paprika’s met een dunschillertje. Verwijder de zaadjes en snijd dan in de breedte in lange, dunne slierten.
  • Doe nu de andere helft van de boter in de pan of pot en stoof er de uien en paprika’s in. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en komijn. Voeg ook het tomatenconcentraat toe en laat mee stoven. Giet dan over in slowcooker.
  • Overgiet met bouillon en roer alles goed dooreen.
  • Voeg ook de laurierblaadjes toevoegen en zet het deksel op de slowcooker. Laat 4 uur koken op HIGH.
  • Proef en breng verder op smaak met zout en peper, en indien nodig wat extra cayennepeper.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 219kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 22g | Vet: 9g
5 van 2 stemmen