Snij de hesp in reepjes en zet apart. Was en snij de witloof in reepjes; Doe de boter in een braadpan en bak de witloof aan tot ze begint te karameliseren. Zet apart
Maak de pasta
Meng de bloem met de eieren.
Deeg even laten rusten (minstens 15 minuten) en dan lasagna bladen maken:
Maak 8 bladen van ongeveer 15 cm op 1 m.
Kook de pasta.
Doe blad per blad in kokend water en laat kort koken.
Laat schrikken in koud water.
Leg op handdoek, lichtjes over elkaar 2 rechthoeken maken van ieder 4 bladen. Droog bovenkant af.
Maak de béchamelsaus en de pastarol
Smelt de boter in een pan en meng bloem erdoor.
Melk al roerend toevoegen.
Smeer bechamel uit over de lasagna (niet dik !)
Verdeel dan de ham en witloof over de pasta.
Strooi de emmentaler kaas erover uit.
Rol nu de pasta op; Na enkele toeren de linker en rechterrand afsnijden en dit deeg dwars leggen in rol. Verder rollen.
Wikkel de pastarollen in microgolffolie en plaats in koelkast.
Maak de saus
Verwarm de room en laat voor 2/3 inkoken. Roer er dan de kaas door. Zeef deze saus.
Afwerking
Plaats de pastarol in een stoomkoker of (-oven) en laat ongeveer 20 minuten koken.
Verwarm na 15 minuten de saus.
Verwijder de cellofaan en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm.
De pastarolletjes in het midden van het bord schikken en er drie lepels kaassaus overgieten.