Rollade van verse pasta met witloof en ham en kaassaus

Rollade van verse pasta met witloof en ham en kaassaus

Deze rollade van verse pasta met witloof en ham en kaassaus is een “Vlaamse” variatie van ons recept voor verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht op een feestmaal met veel personen, maar kan ook als hoofdgerecht gegeten worden.

Vlaamse pastarollade

Pastarollade met kaas, hesp en kaassaus. Italiaans op zijn Belgisch
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Pasta, Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 447kcal
Kostprijs per portie: 5 €

Ingrediënten

Béchamelsaus

  • 300 ml halfvolle melk
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter

Voor de Pasta

  • 200 gram bloem, bij voorkeur semola
  • 2 eieren

Voor de Kaassaus

  • 400 ml culinaire lichte room
  • 50 gram parmezaanse kaas

Voor de vulling

  • 4 stronken witloof
  • 4 sneden hesp
  • 100 gram emmentaler
  • 20 gram boter

Instructies

Voorbereiding

  • Rasp de parmezaanse kaas
  • Snij de hesp in reepjes en zet apart. Was en snij de witloof in reepjes; Doe de boter in een braadpan en bak de witloof aan tot ze begint te karameliseren. Zet apart

Maak de pasta

  • Meng de bloem met de eieren.
  • Deeg even laten rusten (minstens 15 minuten) en dan lasagna bladen maken:
  • Maak 8 bladen van ongeveer 15 cm op 1 m.
  • Kook de pasta.
  • Doe blad per blad in kokend water en laat kort koken.
  • Laat schrikken in koud water.
  • Leg op handdoek, lichtjes over elkaar 2 rechthoeken maken van ieder 4 bladen. Droog bovenkant af.

Maak de béchamelsaus en de pastarol

  • Smelt de boter in een pan en meng bloem erdoor.
  • Melk al roerend toevoegen.
  • Smeer bechamel uit over de lasagna (niet dik !)
  • Verdeel dan de ham en witloof over de pasta.
  • Strooi de emmentaler kaas erover uit.
  • Rol nu de pasta op; Na enkele toeren de linker en rechterrand afsnijden en dit deeg dwars leggen in rol. Verder rollen.
  • Wikkel de pastarollen in microgolffolie en plaats in koelkast.

Maak de saus

  • Verwarm de room en laat voor 2/3 inkoken. Roer er dan de kaas door. Zeef deze saus.

Afwerking

  • Plaats de pastarol in een stoomkoker of (-oven) en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Verwarm na 15 minuten de saus.
  • Verwijder de cellofaan en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm.
  • De pastarolletjes in het midden van het bord schikken en er drie lepels kaassaus overgieten.

Uitrusting

Stoomkoker
Stoommandje
Microgolffolie

Voedingswaarden per Portie

Serving: 250g | Calorieën: 447kcal | Koolhydraten: 12.3g | Eiwit: 18.4g | Vet: 25g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *