Sousvide bereide Kalfstong

Sousvide bereide Kalfstong

Kalfstong met madeirasaus is een echte Vlaamse klassieker. Hier bereiden we de kalfstong sousvide. Uiteraard kan ook rundstong of varkenstong gebruikt worden. Al is het dan geen Sousvide bereide Kalfstong maar Sousvide bereide rundstong, of … Varkenstong ­čÖé

Kalfstong is vrij duur; hij geldt als delicatesse. Maar een rundertong, van een iets ouder dier dus, heeft een krachtiger smaak en is bovendien groter en goedkoper.

Voor een recept voor het bereiden van madeirasaus, klik hier

Sousvide bereide Kalfstong

Kalfstong sousvide bereid
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd1 d 14 uur 5 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorie├źn: 350kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kg kalfstong
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 75 Gram boter

Instructies

  • Leg de tong in een ruime kom. Doe voldoende koud water in de kom en laat de tong 2 uur weken. Ververs op geregelde tijden het water.
  • Haal de tong uit het water en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk overal met peper en zout. Doe ze met de tijm, de laurierblaadjes en de boter in een vacu├╝mzak en trek vacu├╝m.
  • Leg de gevacumeerde tong in een warmwaterbad van 70┬░C. Laat 48 uur sousvide garen.
  • Haal het vacu├╝mpakket uit de warmwaterbad en snij de vacu├╝mzak open. Haal de tong eruit en verwijder het vel. Snij in dikke plakken.

Uitrusting

Notities

Bij gebrek aan een warmwaterbad kan de rundstong in een kom met water gelegd worden, vergezeld van de kruiden. Breng het water aan de kook en kook gedurende een drietal uur.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorie├źn: 350kcal | Eiwit: 34g | Vet: 26g
4 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier.

Geef een reactie