Verpak de steaks vacuüm met de hiervoor voorziene boter ( 10 gram per steak) en een klein beetje peper en zout. Eventueel ook een vers takje rozemarijn.
Doe naargelang de dikte van de steaks voldoende tijd in warmwaterbad aan 55 graden (voor medium rare). Die tijd kan overigens gerust met één uur overschreden worden.
Voor steaks van 1 cm raden wij 30 minuten aan.
Voor steaks van 1,25 cm raden wij 45 minuten aan
Voor steaks van 2,5 cm raden wij 1 uur aan
Voor steaks van 4 cm raden wij 90 minuten aan
Voor steaks van 5 cm raden wij 2 uur aan
Haal de steaks na verloop van tijd uit de verpakking en dep goed droog. Bak de steaks aan in heel warme pan met een klein beetje boter en bewaar in folie.
Giet braadvocht uit zakken in pan en breng aan de kook.
Voeg look en tijm toe en bak tot bruin.
Voeg wijn en boter toe en kook in. Doe dan door zeef.