Ga terug
+ servings

Recept voor het bereiden van Spaghetti Carbonara (zonder room !)

Redept voor het bereiden van
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 724kcal

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eierdooiers
  • 2 volledige eieren
  • 150 gram pancetta in reepjes of spek
  • zout
  • verse zwarte peper
  • 150 gram pecorino of parmezaanse kaas
  • 20 cl witte wijn

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de olijfolie in een grote pan met dikke bodem, en bak de pancetta of spekreepjes licht krokant.
  • Doe er flink wat peper en zout bij en doe de wijn erbij. Laat warm worden
  • Roer de volledige eieren met de eierdooiers los in een kommetje.
  • Rasp de kaas.

Afwerking

  • Zet een grote pan water - met flink wat zout erin - op en breng aan de kook.
  • Kook de spaghetti al dente (zie verpakking) in ruim water en giet af.
  • Kiep de pasta bij de pancetta en roer goed om. De pasta mag niet koud kunnen worden.
  • Voeg ook de geraspte kaas bij en blijf omscheppen.
  • Voeg tenslotte de eierdooiers toe en schep goed om. Alle pastaslierten moeten bedekt zijn.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 724kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwit: 30g | Vet: 31g
4.84 van 6 stemmen