Recept voor het bereiden van Spaghetti Carbonara (zonder room !)
Redept voor het bereiden van
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 724kcal
- 400 gram spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eierdooiers
- 2 volledige eieren
- 150 gram pancetta in reepjes of spek
- zout
- verse zwarte peper
- 150 gram pecorino of parmezaanse kaas
- 20 cl witte wijn
Voorbereiding
Doe de olijfolie in een grote pan met dikke bodem, en bak de pancetta of spekreepjes licht krokant.
Doe er flink wat peper en zout bij en doe de wijn erbij. Laat warm worden
Roer de volledige eieren met de eierdooiers los in een kommetje.
Rasp de kaas.
Afwerking
Zet een grote pan water - met flink wat zout erin - op en breng aan de kook.
Kook de spaghetti al dente (zie verpakking) in ruim water en giet af.
Kiep de pasta bij de pancetta en roer goed om. De pasta mag niet koud kunnen worden.
Voeg ook de geraspte kaas bij en blijf omscheppen.
Voeg tenslotte de eierdooiers toe en schep goed om. Alle pastaslierten moeten bedekt zijn.
Calorieën: 724kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwit: 30g | Vet: 31g