Ga terug
+ servings

Gerookte Zalm met Dillesaus

Eenvoudig maar smakelijk voorgerechtje met gerookte zalm en dillesaus
Totale tijd20 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 324kcal

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalm in dunne plakjes
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 klein ajuintje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel fijngesneden dille
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 sneden toastbrood
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de ui in kleine snippers.
  • Meng de mayonaise, zure room, mosterd, dille en de suiker goed dooreen. Voeg peper en zout toe.
  • Toast het brood

Afwerking

  • Verdeel de sla over 4 bordjes.
  • Verdeel de zalm over de sla en strooi de uisnippers op de zalm.
  • Doe een sneetje brood op het bordje.
  • Doe de saus in een sauskommetje en serveer apart.

Notities

- Bij dit gerecht gaan aspergepunten en garnaaltjes goed samen..
- Een alternatieve dresseermethode is het eerst plaatsen van een torentje sla in het midden van het bord, daar vervolgens de plakjes zalm omheen wentelen en tenslotte de saus daar rond spuiten.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 324kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 22g | Vet: 19g
3.70 van 10 stemmen