Mix de tomatenblokjes heel lichtjes; Vermijdt om teveel te mixen omdat anders de saus te waterachtig wordt.
Haal met een vork de mozarella uiteen en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
Plaats de pizzaplaat zo hoog mogelijk in de oven, zo dicht mogelijk van de gril. Laat 1 uur verwarmen aan de hoogste temperatuur. Meestal is dit 275 graden.
Doe nu de gedurende 10 minuten de grill aan. Rol in die tijd het deeg tot een pizzaschijf uit en beleg (spaarzaam) met tomatensaus;
Doe de grill uit en zet opnieuw de oven aan. Plaats de pizza in de oven en bak gedurende 4 minuten of tot de korst al lichtjes bruin is.
Haal de pizza uit de oven de doe gedurende 1 minuut de gril aan. Doe wat olijfolie op de pizza en de de mozzarella. Doe ook de basilicumblaadjes erop, maar zorg dat die onder de olie zitten.
Doe de grill uit, zet de pizza opnieuw in de oven en bak gedurende 2 minuten.
Doe nog 1 minuut de grill aan en haal de pizza uit de oven.