Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)
Een eenvoudig bijgerechtje binnen een Indiase maaltijd: Yoghurt met komkommer en munt.
Totale tijd15 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: Indiaas
Porties: 6 personen
Calorieën: 30kcal
- 300 ml Griekse yoghurt
- 7 cm geraspte komkommer
- 1 el zeer fijngesneden munt
- 0,25 tl gemalen komijn
- 0,125 tl cayennepeper
- 0,5 tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
Doe de yoghurt in de kom.
Klop de yoghurt zachtjes los met een vork.
Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dooreen.
Doe deksel op kom en bewaar in de frigo tot het ogenblik dat het gerecht opgediend wordt.
Serving: 1Portie | Calorieën: 30kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 2g