Yoghurt met komkommer en munt

Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)

Een eenvoudig te bereiden bijgerechtje binnen een Indische maaltijd: Yoghurt met komkommer en munt. Dit gerecht wordt bereid in Les 8 van de Kookcursus Een Beetje Beter.

naar Madhur Jaffrey’s Indian Cooker, p 162

Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)

Een eenvoudig bijgerechtje binnen een Indiase maaltijd: Yoghurt met komkommer en munt.

Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 46kcal

Ingrediënten

  • 30 cl yoghurt
  • 7 cm geraspte komkommer
  • 1 el zeer fijngesneden munt
  • 0,25 tl gemalen komijn
  • 0,125 tl cayennepeper
  • 0,5 tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen peper

Instructies

  • Doe de yoghurt in de kom.
  • Klop de yoghurt zachtjes los met een vork.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dooreen.
  • Doe deksel op kom en bewaar in de frigo tot het ogenblik dat het gerecht opgediend wordt.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 46kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 3g | Vet: 2g
4 van 1 stem

Geef een reactie