Deze Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt) is een eenvoudig te bereiden bijgerechtje dat vaak voorkomt in een Indische maaltijd. Dit gerecht wordt bereid in Les 8 van de Kookcursus Een Beetje Beter.
naar Madhur Jaffrey’s Indian Cooker, p 162
Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)
Een eenvoudig bijgerechtje binnen een Indiase maaltijd: Yoghurt met komkommer en munt.
Porties: personen
Calorieën: 30kcal
Ingrediënten
- 300 ml Griekse yoghurt
- 7 cm geraspte komkommer
- 1 el zeer fijngesneden munt
- 0,25 tl gemalen komijn
- 0,125 tl cayennepeper
- 0,5 tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
Instructies
- Doe de yoghurt in de kom.
- Klop de yoghurt zachtjes los met een vork.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dooreen.
- Doe deksel op kom en bewaar in de frigo tot het ogenblik dat het gerecht opgediend wordt.
Uitrusting

Rasp

Maatlepels
Voedingswaarden per Portie
Serving: 1Portie | Calorieën: 30kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 2g
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier