Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Zuiderse Aardappelschijfjes
Recept voor het bereiden van aardappelschijfjes in de oven
Passieve Tijd
27
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Italiaans
Porties:
4
personen
Calorieën:
130
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
450
gram
rode aardappelen
olijfolie
kruiden
Tijm, Oregano, Marjolein,
peper en zout
knoflook
(facultatief)
Instructies
Voorbereiding
Meng de kruiden in een tas.
Was de aardappel en snij in schijfjes van een halve centimeter. (Niet schillen dus).
Doe de olie in een ovenschotel en verspreid egaal over de ganse oppervlakte.
Leg de ongepelde aardappelschijfjes in de schotel. De schijfjes aardappel mogen elkaar niet bedekken.
Draai om en bestrooi met (een gedeelte van) de kruiden. Eventueel ook met een gedeelte van de knoflook.
Bak gedurende
12 minuten
in een oven van
200
graden.
Keer om, bestrooi met (een gedeelte van) de kruiden en bak opnieuw
12 minuten
.
Herhaal zoveel als nodig, doe alle aardappelen samen in een kom.
Afwerking
Doe de aardappelen in een schotel en bak
3 minuten
in de microgolf.
Uitrusting
Oven
Notities
In plaats van 2 keer 12 minuten kun je ook 1 keer 20 minuten in oven. Je hoeft de aardappelen dan niet om te draaien.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
130
kcal
|
Koolhydraten:
19
g
|
Eiwit:
2
g
|
Vet:
5
g
4
van
4
stemmen