Ga terug
+ servings

Zuiderse Aardappelschijfjes

Recept voor het bereiden van aardappelschijfjes in de oven
Passieve Tijd27 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 130kcal

Ingrediënten

  • 450 gram rode aardappelen
  • olijfolie
  • kruiden Tijm, Oregano, Marjolein,
  • peper en zout
  • knoflook (facultatief)

Instructies

Voorbereiding

  • Meng de kruiden in een tas.
  • Was de aardappel en snij in schijfjes van een halve centimeter. (Niet schillen dus).
  • Doe de olie in een ovenschotel en verspreid egaal over de ganse oppervlakte.
  • Leg de ongepelde aardappelschijfjes in de schotel. De schijfjes aardappel mogen elkaar niet bedekken.
  • Draai om en bestrooi met (een gedeelte van) de kruiden. Eventueel ook met een gedeelte van de knoflook.
  • Bak gedurende 12 minuten in een oven van 200 graden.
  • Keer om, bestrooi met (een gedeelte van) de kruiden en bak opnieuw 12 minuten.
  • Herhaal zoveel als nodig, doe alle aardappelen samen in een kom.

Afwerking

  • Doe de aardappelen in een schotel en bak 3 minuten in de microgolf.

Uitrusting

Oven

Notities

In plaats van 2 keer 12 minuten kun je ook 1 keer 20 minuten in oven. Je hoeft de aardappelen dan niet om te draaien.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 2g | Vet: 5g
4 van 4 stemmen