Ga terug
+ servings

Gemengde groenten, sousvide bereid

Gemengde groenten, sousvide bereid
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 95kcal

Ingrediënten

  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram broccoliroosjes
  • 250 gram wortelen
  • 250 gram boterrapen
  • 250 gram pastinaak
  • 250 gram groene peultjes (mangetout)
  • 250 gram aardappelen

Instructies

  • Snij de bloemkool en broccoli in roosjes, was ze, droog af en verdeel over de vacuümzakken. (1 zak per persoon)
  • Schil de wortelen, rapen, aardappelen en pastinaak en verdeel in stukjes die iets kleiner zijn dan de de bloemkoolroosjes. Verdeel die ook over de zakken;
  • Doe de uiteinden van de peultjes af en snij in drie stukken. Was en droog ze en doe ze ook in de zakken.
  • Maak de zakken luchtledig en doe ze dicht.
  • Doe de zakken gedurende 1 uur in een warmwaterbad van 85 graden.
  • Haal de zakken uit het warmwaterbad en dompel ze nu gedurende 20 minuten in ijswater.
  • Deze zakken kunnen gedurende één week in de frigo bewaard worden. Je kunt de groenten koud eten, maar ook verwarmen in een pan met wat hete boter.

Uitrusting

Notities

Uiteraard kunnen ook andere groenten gebruikt worden zoals romanesco, schorseneren, ...
En ook de verhoudingen kunnen aangepast worden.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 95kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 5g | Vet: 1g
5 van 4 stemmen