Boodschappenlijst Les 4
Porties: 6 personen
- 6 Kwartels
- 450 gram kalfsgehakt
- 1,5 kg aardappelen
- 1 kg gram brocolli
- 3 stronken witloof
- 60 gram ui
- 2 witten van prei
- 2 selderstengels
- 2 wortels
- 2 tomaten
- 1 bouquet garnie
- 75 gram champignons
- 60 gram pistachenoten
- 800 gram gepelde tomaten uit blik
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 2 liter blanke fonds
- 375 ml bruine fonds of demi-glace
- 170 gram boter
- 225 ml room
- 9 eieren
- 300 gram suiker
- 6 halve eierdopjes witte wijn
- 1 scheutje aperitiefwijn, als witte porto, marsala, amaretto, …
- 1 potje amarena kersen, facultatief
Indien het ijs niet zelfgemaakt wordt
Indien er in de cursus ijs gemaakt wordt
- 500 ml melk
- 175 ml room
- 170 gram suiker
- 4 eieren
- 1 vanillestok