Rasp de ui voor de gehaktballen. Snij de ui voor de saus in kleine stukjes. Snijd de knoflook en (eventueel) de koriander fijn. Schil de paprika met een dunschiller en snij dan ook in kleine stukjes.
Doe het gehakt in een diepe kom en voeg er de geraspte ui, knoflook, eventueel de koriander, zout, ras el hanout, komijn en zwarte peper aan toe. Meng alles tot een geheel.
Maak er bollen van (20 gram per bol).
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak voor zo’n 3 minuten.
Voeg de paprika toe en bak weer zo’n 3 minuten mee.
Voeg (eventueel) de koriander en de helft van de tomaten toe. Verdeel de gehaktballen erop. Giet nu de andere helft van de tomaten over de gehaktballen heen en leg er een deksel erop. Kook samen op hoog vuur, als het begint te sudderen zet je het vuur op z’n laagst en laat je het 50 minuten verder koken. Roer na 25 minuten alles zachtjes dooreen.
Notities
Tip: Voeg eventueel aardappels toe. Eieren kunnen ook. Voeg een pepertje toe als je van pittig houdt. Garneer met olijven.