Dit recept voor Charmilla met gehaktballen heb ik gevonden op de website Kookmutsjes. Dit kun je hier vinden. De verse tomaten heb ik vervangen door tomaten uit blik. Wie het niet zo begrepen heeft op koriander kan die weglaten.
Charmilla is niets anders dan een sausje. Charmilla wordt voornamelijk gegeten aan de kust van Marokko. Meestal in combinatie met vis en/of verschillende groenten.
Charmilla met Gehaktballen
Porties: personen
Calorieën: 448kcal
Ingrediënten
GEHAKTBALLEN
- 600 gram gehakt
- 100 Gram witte ui
- 4 teentjes knoflook
- 10 gram koriander, facultatief
- 2 gram zout
- 10 gram ras el hanout
- 4 gram komijn
- 2 gram zwarte peper
SAUS
- 40 gram olijfolie
- 150 Gram witte ui
- 2 rode paprika‘s
- 10 gram verse koriander facultatief
- 2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
Instructies
- Rasp de ui voor de gehaktballen. Snij de ui voor de saus in kleine stukjes. Snijd de knoflook en (eventueel) de koriander fijn. Schil de paprika met een dunschiller en snij dan ook in kleine stukjes.
- Doe het gehakt in een diepe kom en voeg er de geraspte ui, knoflook, eventueel de koriander, zout, ras el hanout, komijn en zwarte peper aan toe. Meng alles tot een geheel.
- Maak er bollen van (20 gram per bol).
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak voor zo’n 3 minuten.
- Voeg de paprika toe en bak weer zo’n 3 minuten mee.
- Voeg (eventueel) de koriander en de helft van de tomaten toe. Verdeel de gehaktballen erop. Giet nu de andere helft van de tomaten over de gehaktballen heen en leg er een deksel erop. Kook samen op hoog vuur, als het begint te sudderen zet je het vuur op z’n laagst en laat je het 50 minuten verder koken. Roer na 25 minuten alles zachtjes dooreen.
Notities
Tip: Voeg eventueel aardappels toe. Eieren kunnen ook. Voeg een pepertje toe als je van pittig houdt. Garneer met olijven.
Voedingswaarden per Portie
Serving: 1Portie | Calorieën: 448kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 24g | Vet: 33g
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.
Charmilla met tomaten uit blik? Oeioei 😂
Ik verkies vrijwel altijd tomaten uit blik. Deze zijn smaakvoller dan de meeste verse tomaten.