Doe de bloem, het water en de olie in het glas van een handmixer. Voeg er de inktvisinkt aan toe toe. Mix tot een glad en homogeen beslag is verkregen.
Verhit een pan met antiaanbaklaag, doe met behulp van een koffielepeltje verschillende hoopjes van het beslag in de de pan. Zorg dat de hoopjes elkaar niet raken. Kook tot al het water verdampt is en de wafeltjes knapperig worden.
Haal de wafeltjes voorzichtig uit de pan met behulp van een spatel of een keukentang. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voor de aspergecrème
Schil de asperges met een dunschiller. Breek tenslotte het houterige uiteinde’ van de asperges af en snij de rest in stukjes van 3 cm.
Voor een klassieke bereidingBreng in een pan ruim water aan de kook, voeg zout en asperges toe en laat het geheel ± 10 minuten trekken. Giet het kookwater af en pureer de gekookte asperges in een keukenmachine. Vermeng de aspergepuree met de gevogeltefond, zeef de massa en voeg de room toe.
Voor een bereiding in de ThermomixVerdeel de asperges over de varomaschaal.Doe 400 gram warm water in de mengbeker.Stel TM in: 8+ min/varoma/snelheid 2Controleer of de asperges gaar zijn en stel eventueel opnieuw in:Stel TM in: 3-5 min /varoma/snelheid 2Giet het water uit de mengbeker, doe er dan de asperges in, evenals de gevogeltefond en de room.Stel TM in: 1 minuut / snelheid 10
Breng de crème op smaak met peper en zout. Laat de aspergecrème afkoelen en plaats ze tot gebruik in de koelkast.
Afwerking
Verdeel de aspergecrème over de borden.
Scheur per bord een sneetje zalm in stukjes en verdeel over het bord. Schep daar de zalm-eitjes over.
Doe ook de kanttegeltjes in het bord en werk af met enkele scheutjes (druppels) olijfolie en wat sliertjes engelenhaar.