Koreaanse Kippenblokjes
Recept voor Koreaanse snack met kip
Passieve Tijd2 uur uur 30 minuten min
Totale tijd3 uur uur
Gang: Antipasto
Keuken: Koreaanse
Porties: 15 personen
Calorieën: 90kcal
- 600 gram kippefilet
- 5 el suiker
- 1 el geperste knoflook
- 1 lenteui
- 1 el gember
- 5 el koreaanse gefermenteerde chilipasta of sambal
- 5 el sojasaus Japanse
- 2 el sesamolie
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 dl water
Voorbereiding
Snij de kip in blokjes. Meng met de suiker en laat ongeveer 1 uur marineren.
Snij de lenteui fijn en rasp de gember.
Meng nu alle ingrediënten (buiten de kip en suiker) en voeg die na 1 uur bij de kip. Laat nog 1 uur marineren.
Bereiding
Doe het water in een pan. Breng aan de kook en voeg daar de kip met de marinade bij.
Laat ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht weg is.
Dien direct op of laat afkoelen.
Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 9g | Vet: 5g