Deze Koreaanse Kippenblokjes zijn typisch voor de Koreaanse keuken: niet teveel poespas, maar pure ingrediënten. En hoewel het veel overeenkomsten heeft met de Japanse, is deze keuken een flink stuk ruwer en kent het tal van heerlijke smaakvolle gerechten.
Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten welke rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen. Drie, vijf en soms wel twaalf bijgerechten worden geserveerd, afhankelijk van de gelegenheid. Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en, het belangrijkste ingrediënt, chilipepers, die de speciale pittige smaak geven. Het merendeel van deze ingrediënten komen ook in dit recept voor.
Klik hier voor een introductie in de Koreaanse keuken.
Koreaanse Kippenblokjes
Ingrediënten
- 600 gram kippefilet
- 5 el suiker
- 1 el geperste knoflook
- 1 lenteui
- 1 el gember
- 5 el koreaanse gefermenteerde chilipasta of sambal
- 5 el sojasaus Japanse
- 2 el sesamolie
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 dl water
Instructies
Voorbereiding
- Snij de kip in blokjes. Meng met de suiker en laat ongeveer 1 uur marineren.
- Snij de lenteui fijn en rasp de gember.
- Meng nu alle ingrediënten (buiten de kip en suiker) en voeg die na 1 uur bij de kip. Laat nog 1 uur marineren.
Bereiding
- Doe het water in een pan. Breng aan de kook en voeg daar de kip met de marinade bij.
- Laat ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht weg is.
- Dien direct op of laat afkoelen.
Afwerking
- Warm het gerecht terug op in de microgolf.
- Verdeel in bordjes.
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle antipasti gerechten op de site Een beetje Beter, klik hier