Lasagne alla Bolognaise
Recept voor het maken van een klassieke lasagne met verse pasta
Passieve Tijd1 uur uur
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagna
Porties: 8 personen
Calorieën: 582kcal
- 1 liter ragu Zie recept elders op de site
- 3 eieren eieren voor de verse pasta Zie recept elders op de site
- 300 gram bloem voor de verse pasta
- 150 gram parmezaanse kaas
- 50 cl béchamel. Zie recept elders op de site
- 3 el olijfolie
Voorbereiding
Bereid de ragu.
Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
Bereid de béchamelsaus.
Rasp de kaas.
Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
Doe een laagje ragu in de ovenschotel.
Bedek met de lasagnebladen.
Doe en laagje béchamel op de bladen.
Strooi wat kaas op de béchamel.
Herhaal de stappen 6 tot en met 9 een 10-tal keren.
U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.
Calorieën: 582kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 27g | Vet: 34g