Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognaise

Deze Lasagne alla Bolognaise is een klassieker uit – surprise! – de Bolognese keuken!

Hoewel, lasagne zelf was al bij de oude Grieken een populair gerecht. De naam lasagne zou dan ook zijn afgeleid van het Griekse laganon: plat deeg in smalle repen. Tegenwoordig wordt het deeg in stukken van minstens 10 bij 20 cm gesneden. De stukken deeg worden dan afgewisseld met steeds een laag saus in een ovenschaal gestapeld. Over de bovenkant gaat een flinke laag béchamelsaus en verder doet de oven al het werk. In de klassieke lasagne alla bolognese horen gehakt, béchamelsaus en Parmezaanse kaas.

Het geheim zit hem in het zelf maken van de lasagne en de béchamelsaus.

Om de pasta zelf te maken, klik hier.

 Om de béchamelsaus zelf te maken, klik hier.

Om de ragu te maken, klik hier.

Lasagne alla Bolognaise

Recept voor het maken van een klassieke lasagne met verse pasta
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 582kcal

Ingrediënten

  • 1 liter ragu Zie recept elders op de site
  • 3 eieren eieren voor de verse pasta Zie recept elders op de site
  • 300 gram bloem voor de verse pasta
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • 50 cl béchamel. Zie recept elders op de site
  • 3 el olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Bereid de ragu.
  • Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
  • Bereid de béchamelsaus.
  • Rasp de kaas.
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
  • Doe een laagje ragu in de ovenschotel.
  • Bedek met de lasagnebladen.
  • Doe en laagje béchamel op de bladen.
  • Strooi wat kaas op de béchamel.
  • Herhaal de stappen 6 tot en met 9 een 10-tal keren.
  • U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.

Afwerking

  • Doe de schotel 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Uitrusting

Oven
Pastamachine

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 582kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 27g | Vet: 34g
5 van 1 stem

Geef een reactie