Lasagne met Zalm

Lasagne met Zalm

Dit recept voor Lasagne met Zalm is eens iets anders dan de traditionele lasagne met vlees en béchamelsaus.

voor de verse pasta, klik hier

Lasagne met Zalm

Dit is een recept voor het bereiden van een lasagne met zalm
Passieve Tijd2 uur
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 513kcal

Ingrediënten

Voor de lasagnebladen

  • 4 eieren
  • 400 gram bloem, semolina bvb
  • 200 gram parmezaanse kaas

Voor de lasagne

  • 10 el olijfolie
  • 400 gram verse zalm in fijne sneedjes
  • 1 grote ui.
  • 1,6 kg gepelde tomatenblokjes uit blik
  • 12,5 cl culinaire light room
  • 250 gram champignons
  • 4 wortelen
  • 1 kg spinazie
  • 500 gram broccoli

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de wortelen en snij vervolgens in dunne schijfjes. Blancheer deze.
  • Snij de champignons in dunne schijfjes en bak aan in olijfolie.
  • Doe de steeltjes van de spinazie en bak eventjes aan in klein beetje olie. Kruid af met peper.
  • Maak de broccoli schoon en blancheer.
  • Snij de ui in kleine stukjes. Bak aan in olie. Voeg dan de tomaten toe. Laat 1 uurtje zachtjes koken. Doe na 40 minuten de room erbij.
  • Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
  • Rasp de kaas.
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
  • Doe een laagje van het tomatenmengsel in de ovenschotel.
  • Bedek met de lasagnebladen.
  • Doe nu een laagje groenten op de bladen.
  • Strooi een klein beetje kaas op de groenten.
  • Herhaal de stappen 9 tot en met 12 een 8-tal keren. Maak twee laagjes met zalm ipv groenten.
  • Eindig met laagje tomaat en kaas zonder groenten/zalm.
  • U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.

Afwerking

  • Doe de schotel 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Uitrusting

Oven
Pastamachine

Notities

Laat de zalm weg voor en vegetarische schotel.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 513kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 32g | Vet: 33g
5 van 1 stem

Geef een reactie