Dit recept voor een Zondagse Lasagne is erg bewerkelijk en staat mijlenver van de klassieke bereiding. Maar voor wie een vrije zondag heeft, …
Het recept voor de verse pasta vind je hier.
Zondagse Lasagne
Een enigszins bewerkelijk recept voor het bereiden van lasagne
Porties: personen
Calorieën: 969kcal
Ingrediënten
Voor de saus
- 2 el olijfolie
- 500 gram spareribs
- 2 kalfskoteletten
- 4 tenen look
- 7 gram tomatenpuree
- 1,6 kg gepelde tomatenblokjes in blik
- 6 verse basilicumblaadjes gescheurd
Voor de gehaktballen:
- 300 gram gemengd gehakt
- 8 gram broodkruimels
- 1 ei
- 1 teentje koflook fijngesnipperd
- 10 gram parmezaanse kaas geraspt.
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 2 el olijfolie om te bakken
- peper, zout
- 250 gram ricotta
- 250 gram verse mozarella
- 100 gram parmezaanse kaas
voor de Verse eierpasta
- 2 eieren
- 200 gram bloem, semolina bvb
Voor garnering
- 100 gram rucola
- 50 gram pijnboompitten
- balsamico
- olijfolie
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de olie in een grote zware pot en bak het vlees aan gedurende ongeveer 15 minuten. Doe het vlees uit de pot. Voeg nu de look toe en laat 2 minuten kleuren. Doe de look uit de pot en gooi weg. Doe de tomatenpuree in de pan en laat 1 minuut koken.
- Giet de tomaten in de kookpot. Voeg pezo naar smaak toe en voeg ook het vlees en de basilicum toe. Laat minstens twee uur sudderen; Doe water bij als de saus te dik dreigt te worden.
- Maak ondertussen de gehaktballen klaar. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng goed dooreen. Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
- Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
- Doe het vlees uit de saus (u kunt dit apart serveren) en meng het gehakt erdoor.
- Bedek de bodem van een ovenschotel van 28 op 22 cm met een laagje tomaten en de gehaktmengsel.
- Leg dan vervolgens laagjes pasta waarop je het tomatenmengsel doet en gedeeltes van de kaas.
- Sluit af met een laag pasta, saus en geraspte kaas. Bedek eventueel af met een laag folie en bewaar in de frigo.
Afwerking
- Doe de schotel gedurende 75 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Indien de bovenkant te bruin wordt, doe er aluminiumfolie op.
- Neem dan uit de oven laat een kwartiertje rusten.
- Meng de sla met wat olie en balsamicoazijn. Maak op de helft van het bord een veeg balsamico-olie en plaats daar gedeeltelijk een bergje rucola op Strooi wat pijnboompitten op de sla.
- Steek met een ring met diameter van 7 cm 6 torentjes uit.
- Plaats op ieder bord een lasagnetorentje naast de sla.
Uitrusting
Oven
Pastamachine
ovenschotel voor lasagne
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 969kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 59g | Vet: 65g
Op deze site staan nog een aantal andere recepten voor het maken van lasagne: Lasagne Della Casa, Lasagne uit Slowcooker , Lasagne met Zalm en Lasagne alla Bolognaise.
Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.