2kleine hete chilipepersin de lengte gehalveerd en dan in dunne schijfjes gesneden of chilivlokken
4ansjovisfiletsgehakt
Grof zout
versgemalen zwarte peper
Instructies
Breng een grote pot water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli af terwijl het water opwarmt. Schil de stelen en snijd ze in vrij dikke plakken, ongeveer 8mm dik
Als het water aan de kook komt, voeg dan de broccoli toe en dek de pot af om deze snel aan de kook te brengen. Blancheer de broccoli gedurende 5 minuten. Haal de broccoli uit de kom en doe in een vergiet. Laat alle water uitlekken.
Doe de olijfolie en knoflook in een bij voorkeur gietijzeren pan (of Creuset pot) op middelmatig vuur. Als de knoflook begint te sissen, voeg dan de hete pepers en ansjovis toe. Kook het geheel door elkaar tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de broccoli toe, breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Dek de pan of pot af, zet het vuur op zeer laag en laat het 2 uur koken. Gebruik een spatel om de broccoli een paar keer om te draaien in de koekenpan, maar probeer hem niet te breken. Het zal zeer mals zijn als het klaar is.
Gebruik een schuimspaan om de broccoli over te brengen naar een serveerschotel. Het is heerlijk warm of op kamertemperatuur.