Borstel de mosselen onder de koude kraan af in een vergiet. Gooi beschadigde en open exemplaren weg.
Snijd de pancetta in fijne reepjes. Haal de ’nduja met twee vorken uit elkaar. Verhit de olie op matig vuur in een grote pan. Roerbak de ’nduja en pancetta ongeveer 4 minuten (tot de pancetta knapperig is).
Haal het vlees uit de pan en bak nu de ui ongeveer 2 minuten. Doe nu ook de knoflook in de pan en roer goed. Bak nog één minuutje.
Roer de wijn erdoor en breng het mengsel aan de kook. Kook nu zonder deksel tot het vocht voor meer dan de helft ingekookt is. Roer af en toe.
Doe nu de zure room, de tomaten en het vlees in de pan. Roer nu ook de mosselen erdoor. Laat de mosselen 5 minuten koken met het deksel op de pan en schud de pan af en toe. Controleer na 5 min of de mosselen open zijn. Doe het deksel weer op de pan en kook 1 min tot ze allemaal open zijn.
Haal de pan van het vuur. Roer de bladpeterselie door de mosselen en verdeel over de borden.