Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Selderijpuree
Puree van selder
Passieve Tijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Belgisch
Porties:
4
personen
Calorieën:
87
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
0,5
selderijknol
in blokjes gesneden
1
el
olijfolie
2
tenen
knoflook
1
takje
rozemarijn
3
el
slagroom
20
gram
boter
(facultatief)
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180°.
Doe de selderij in een ovenschaal met een half wijnglas water, een snufje zout en de olijfolie, knoflook en rozemarijn.
Sluit de schaal met folie en zet
30 minuten
in de oven tot de selder gaar is.
Doe alles uit de ovenschotel en de room in een foodprocessor en pureer glad terwijl de puree nog warm is. Zeef eventueel.
Afwerking
Verwarm de puree. Roer er dan eventueel de boter door.
Uitrusting
Oven
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
87
kcal
|
Koolhydraten:
5
g
|
Eiwit:
2
g
|
Vet:
6
g
5
van 1 stem