Recept voor een smakelijke Selderijpuree.
Puree van knolselderij is een super eenvoudig bijgerecht voor bij gebraden vlees en een leuke afwisseling op aardappelpuree. Als je niet wilt dat alles naar knolselderij smaakt, kun je ook de helft aardappelen en de helft knolselderij gebruiken.
Knolselder is een gezonde wintergroente . Je kan er ook alle kanten mee uit! Gewoon gekookt, gebakken in de pan met wat tijm of heerlijk op smaak gebracht met aardappelen en room als puree. Dit laatste is op-en-top winters en heerlijk bij een stukje wild.
Selderijpuree
Puree van selder
Porties: personen
Calorieën: 87kcal
Ingrediënten
- 0,5 selderijknol in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 3 el slagroom
- 20 gram boter (facultatief)
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180°.
- Doe de selderij in een ovenschaal met een half wijnglas water, een snufje zout en de olijfolie, knoflook en rozemarijn.
- Sluit de schaal met folie en zet 30 minuten in de oven tot de selder gaar is.
- Doe alles uit de ovenschotel en de room in een foodprocessor en pureer glad terwijl de puree nog warm is. Zeef eventueel.
Afwerking
- Verwarm de puree. Roer er dan eventueel de boter door.
Uitrusting
Oven
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 87kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 6g
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier