Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Lasagne met Zalm
Dit is een recept voor het bereiden van een lasagne met zalm
Passieve Tijd
2
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht, Pasta
Keuken:
Italiaans
Porties:
8
personen
Calorieën:
513
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
Voor de lasagnebladen
4
eieren
400
gram
bloem, semolina bvb
200
gram
parmezaanse kaas
Voor de lasagne
10
el
olijfolie
400
gram
verse zalm
in fijne sneedjes
1
grote ui.
1,6
kg
gepelde tomatenblokjes uit blik
12,5
cl
culinaire light room
250
gram
champignons
4
wortelen
1
kg
spinazie
500
gram
broccoli
Instructies
Voorbereiding
Schil de wortelen en snij vervolgens in dunne schijfjes. Blancheer deze.
Snij de champignons in dunne schijfjes en bak aan in olijfolie.
Doe de steeltjes van de spinazie en bak eventjes aan in klein beetje olie. Kruid af met peper.
Maak de broccoli schoon en blancheer.
Snij de ui in kleine stukjes. Bak aan in olie. Voeg dan de tomaten toe. Laat 1 uurtje zachtjes koken. Doe na 40 minuten de room erbij.
Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
Rasp de kaas.
Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
Doe een laagje van het tomatenmengsel in de ovenschotel.
Bedek met de lasagnebladen.
Doe nu een laagje groenten op de bladen.
Strooi een klein beetje kaas op de groenten.
Herhaal de stappen 9 tot en met 12 een 8-tal keren. Maak twee laagjes met zalm ipv groenten.
Eindig met laagje tomaat en kaas zonder groenten/zalm.
U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.
Afwerking
Doe de schotel 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Uitrusting
Oven
Pastamachine
Ovenschotel
Notities
Laat de zalm weg voor een vegetarische schotel.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
513
kcal
|
Koolhydraten:
20
g
|
Eiwit:
32
g
|
Vet:
33
g
5
van
3
stemmen