Cannelloni met Kip en Champignons uit Thermomix
Cannelloni met Kip en Champignons bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 5 personen
Calorieën: 685kcal
- 18 cannelloni
- nootmuskaat
- peper en zout
- 50 gram gemalen kaas
Voor de béchamel
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 8 dl melk
Voor de farce
- 20 gram olijfolie
- 500 gram champignons
- 1 ui
- 300 gram kipfilet
- 300 gram Philadelphia® natuur
- 1 beetje basilicum
- 100 gram parmezaanse
Pel de ui en snij de kipfilet in blokjes. Snij ook de champignons in schijfjes
Doe de olijfolie in een pan en verwarm de olie. Bak de champignons aan.
Snij de ui in twee en doe in de mengbeker van de Thermomix.
Stel TM in: 5 sec / snelheid 5 Spatel de ui naar beneden en voeg de olijfolie toe.Stel TM in: 5+ minuten / 120 graden / snelheid 1 Voeg de kippenblokjes toe.Stel TM in : 5+ minuten / 120 graden / Omgekeerd en lepelsnelheid Doe 1/3 van de champignons in de mengbeker, evenals de Philadelphia, het ei, en de basilicum. Doe ook de peper, het zout en nootmuskaat erbij.
Stel TM in: 15 seconden / snelheid 3 Mix tot dikke brij: er moeten nog stukjes kip zichtbaar blijven. Giet over in kom en maak beker schoon.
Maak nu de béchamel. Die de boter in de beker.Stel TM in: 3+ minuten /100 graden / snelheid 1 Doe bloem bij de gesmolten boter.Stel TM in : 3+ minuten / 100 graden / snelheid 1 Voeg melk, peper, zout en nootmuskaat toe.Stel TM in: 10+ minuten / 90 graden / snelheid 4 Doe de rest van de champignons bij de béchamel, evenals de parmezaanse.
Mix 1 minuut / 90 graden /omgekeerd en snelheid 2 Verwarm de oven voor aan 180 graden.
Doe een bodempje béchamel in een ovenschotel.
Vul de cannelloni op met de farce en leg op de saus in de ovenschotel.
Giet de rest van de béchamel in de ovenschotel en bestrooi met de gemalen kaas.
Doe de schotel gedurende 30 minuten in de oven
Calorieën: 685kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 40g | Vet: 39g