Dit is een recept voor Cannelloni met Kip en Champignons uit de Thermomix. Het uit de Thermomix beperkt zich wel tot het maken van de vulling en de saus. Uiteindelijk wordt het gerecht afgebakken in een gewone oven. Dit laatste kan de Thermomix nog niet. 🙂
Cannelloni (of manicotti) zijn een soort pasta, die bestaat uit grote dikke staafjespasta gemaakt uit durumtarwe. De soort stamt uit Italië, maar wordt ook in Spanje gegeten en tegenwoordig over de hele wereld. Cannelloni worden vaak met bolognaisesaus geserveerd. Ze kunnen gevuld worden met vlees, vis, groenten enzovoort. Hier vullen we ze met kip en champignons en gebruiken we een kaassaus. Dit opvullen neem best wel wat tijd in beslag.
De naam cannelloni betekent in het Italiaans: grote pijpen.
Naar een recept van Minoux
Cannelloni met Kip en Champignons uit Thermomix
Ingrediënten
- 18 cannelloni
- nootmuskaat
- peper en zout
- 50 gram gemalen kaas
Voor de béchamel
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 8 dl melk
Voor de farce
- 20 gram olijfolie
- 500 gram champignons
- 1 ui
- 1 ei
- 300 gram kipfilet
- 300 gram Philadelphia® natuur
- 1 beetje basilicum
- 100 gram parmezaanse
Instructies
- Pel de ui en snij de kipfilet in kleine blokjes. Snij ook de champignons in schijfjes
- Doe de helft van de olijfolie in een pan en verwarm de olie. Bak de champignons aan.
- Snij de ui in twee en doe in de mengbeker van de Thermomix.
Stel TM in: 5 sec / snelheid 5 - Spatel de ui naar beneden en voeg de resterende olijfolie toe.Stel TM in: 5+ minuten / 120 graden / snelheid 1
- Voeg de kippenblokjes toe.Stel TM in : 5+ minuten / 120 graden / Omgekeerd en lepelsnelheid
- Doe 1/3 van de champignons in de mengbeker, evenals de Philadelphia, het ei, en de basilicum. Doe ook de peper, het zout en nootmuskaat erbij.
Stel TM in: 15 seconden / snelheid 3 Mix tot dikke brij: er moeten nog stukjes kip zichtbaar blijven. - Giet over in kom en maak beker schoon.
- Maak nu de béchamel. Die de boter in de beker.Stel TM in: 3+ minuten /100 graden / snelheid 1
- Doe bloem bij de gesmolten boter.Stel TM in : 3+ minuten / 100 graden / snelheid 1
- Voeg melk, peper, zout en nootmuskaat toe.Stel TM in: 10+ minuten / 90 graden / snelheid 4
- Doe de rest van de champignons bij de béchamel, evenals de parmezaanse.
Mix 1 minuut / 90 graden /omgekeerd en snelheid 2 - Verwarm de oven voor aan 180 graden.
- Doe een bodempje béchamel in een ovenschotel.
- Vul de cannelloni op met de farce en leg op de saus in de ovenschotel.
- Giet de rest van de béchamel in de ovenschotel en bestrooi met de gemalen kaas.
- Doe de schotel gedurende 30 minuten in de oven
Uitrusting
Notities
Voedingswaarden per Portie
Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd
Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 5+ in stap 4 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 5+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 5 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (120 graden) bereikt is.
Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier.
Hoelang duurt het om dit gerecht klaar te maken?
Ik heb de tijden aangepast bij het recept. Het is inderdaad vrij arbeidsintensief, zeker het vullen van de pastabuisjes.
Ik lust geen Philadelphia door wat zou dit vervangen kunnen worden?😏
In plaats van Philadelphia zou ik dan mascarpone gebruiken.
Hi Patrick,
Heb bovenstaand recept geprobeerd.
Alleen hier en daar niet zo duidelijk …
Bvb.: Bij ingrediënten wordt olijfolie maar 1x genoemd … doch in de bereiding heeft men het of 2x olijfolie …
Nergens bij ingrediënten wordt een ei vermeld … bij het volgen van de bereiding komt er plots een ei op de proppen .
Wat het vullen van de buisjes betreft deed ikhet vulsel in een spuitzak … gaat wel iets vlugger en gemakkelijker Kippenblokjes zijn dan wel iets kleiner …
Jef,
Je hebt gelijk. Terwijl ik er een erezaak probeer van te maken om alle ingrediënten uit mijn recepten ook daadwerkelijk te vermelden is dit hier niet het geval! Bedankt om mij daarop te wijzen. Ikzelf het recept aanpassen. Ook je idee om een spuitzak te gebruiken zal ik opnemen. Ik moet toegeven dat ik dit recept maar eenmaal klaargemaakt heb wegens het vele werk. Het gebruik van een spuitzak moet het aanzienlijk eenvoudiger en sneller te maken mogelijk maken.
Nogmaals bedankt voor je reactie