Maak eerst een marinade: Snipper de ui ui en leg de helft weg voor de garnering. Plet het knoflook en hak deze fijn. Meng de ui en het knoflook met de oregano, tijm en het zout goed door elkaar in een kom.
Snijd vervolgens het vlees in stukken van ongeveer vier centimeter. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
Voor een klassieke bereidingDoe nu het vlees, de marinade, suiker, azijn en het laurierblad in een kookpot en vul aan met water tot het vlees net onder staat. Doe het deksel op de pan en laat het vlees 2.5 uur zachtjes stoven. Haal nadien het deksel van de pan en laat het vlees op middelhoog tot hoog vuur inkoken tot alle vocht verdampt is,.Voor een bereiding in een slowcookerDoe nu het vlees, de marinade, suiker, azijn en het laurierblad in de slowcooker en vul aan met water tot het vlees net onder staat. Doe het deksel op de pan en laat het vlees gedurende 6 uur stoven op LOW.Giet na een tijd het vlees en het vocht over een kookpot en laat het vlees op middelhoog tot hoog vuur inkoken tot alle vocht verdampt is,.
Nu kun je het vlees met twee vorken uit elkaar trekken.
Serveer op de zachte tortilla’s en garneer met schijfjes avocado, wat rauwe ui, gehakte koriander, wat zure room en Explosive Pineapple hot sauce.