tacos de carnitas

Tacos de Carnitas

Tacos de Carnitas. Carnitas betekent letterlijk ‘kleine stukjes vlees’. Je kan dus al raden hoe de vulling van deze tacovariant eruit zal zien. Doordat je het vlees zachtjes gaart in onder andere oregano, tijm, azijn en laurier, kan je het makkelijk uit elkaar plukken.

De taco is een typisch Mexicaans gerecht dat uit het vuistje wordt gegeten. Een taco is een kleine, gevouwen tortilla met vulling. Een tortilla is een pannenkoekje gemaakt van tarwebloem of maïsmeel.
Tortilla’s van tarwemeel zijn zacht en vouwen makkelijk. Die van maïsmeel zijn steviger van textuur en bite en hebben een meer uitgesproken smaak.

De tortilla, meestal gebakken op een dunne bakplaat, wordt gecombineerd met verschillende ingrediënten, zoals vlees-vis-kip, koriander en uitjes. De kleur van de tortilla varieert afhankelijk van het type maïs dat gebruikt wordt; zo kun je witte, gele, blauwe, paarse en zelfs rode tegenkomen. Taco’s worden gegeten met de hand, en zijn meestal bereid met een gekruide rode of groene salsa, die wordt aangeboden als deel van de maaltijd.

Je kunt deze Tacos de Carnitas zowel bereiden in een slowcooker als op de klassieke manier in een kookpot.

Dit recept is afkomstig van Ambiance.

Tacos de Carnitas

Tacos de Carnitas
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Taco
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • 0,25 tl zout
  • 500 gram varkensspiering
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 laurierblaadje
  • Water
  • 20 zachte kleine tortilla’s
  • 1 avocado
  • 1 bosje verse koriander
  • Explosive Pineapple hot sauce
  • zure room

Instructies

  • Maak eerst een marinade: Snipper de ui ui en leg de helft weg voor de garnering. Plet het knoflook en hak deze fijn. Meng de ui en het knoflook met de oregano, tijm en het zout goed door elkaar in een kom.
  • Snijd vervolgens het vlees in stukken van ongeveer vier centimeter. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
  • Voor een klassieke bereiding
    Doe nu het vlees, de marinade, suiker, azijn en het laurierblad in een kookpot en vul aan met water tot het vlees net onder staat. Doe het deksel op de pan en laat het vlees 2.5 uur zachtjes stoven. Haal nadien het deksel van de pan en laat het vlees op middelhoog tot hoog vuur inkoken tot alle vocht verdampt is,.
    Voor een bereiding in een slowcooker
    Doe nu het vlees, de marinade, suiker, azijn en het laurierblad in de slowcooker en vul aan met water tot het vlees net onder staat. Doe het deksel op de pan en laat het vlees gedurende 6 uur stoven op LOW.
    Giet na een tijd het vlees en het vocht over een kookpot en laat het vlees op middelhoog tot hoog vuur inkoken tot alle vocht verdampt is,.
  • Nu kun je het vlees met twee vorken uit elkaar trekken.
  • Serveer op de zachte tortilla’s en garneer met schijfjes avocado, wat rauwe ui, gehakte koriander, wat zure room en Explosive Pineapple hot sauce.

Uitrusting

Creuset

Notities

Je kunt ook wat stukjes ananas toevoegen als garnering
5 van 1 stem

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept