Ga terug
+ servings

Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout

Marokkaanse courgettesoep met Ras El Hanout
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Soep
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: Marokkaanse soep
Porties: 11 personen
Calorieën: 92kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel bakboter
  • 1 theelepel Ras el hanout
  • 1500 gram courgette
  • 2 liter kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 handvol cashewnoten, ter versiering
  • 2 rode pepers of chilivlokken, ter versiering

Instructies

  • Snij de ui in stukjes, en bak deze met de bakboter glazig in een hoge druk pan.
  • Was en snij de courgette in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout ongeveer 4 minuten met de ui mee.
  • Voeg de kippenbouillon toe, sluit het deksel en laat 15 minuten koken.
  • Haal het deksel van de pan en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
  • Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de staafmixer.
  • Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper.
  • Uiteraard voeg je zoveel rode peper toe als je zelf lekker vindt!

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portiie | Calorieën: 92kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 8g
5 van 3 stemmen