Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Wedges
Wedges in de pan
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Belgisch
Porties:
6
personen
Calorieën:
142
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
1
kg
hardkokende aardappelen
krielaardapeltjes bvb
kruidenmengsel
rozemarijn, tijm, oregano
olijfolie
zout
Instructies
Voorbereiding
Doe de aardappelen in een kom met koud water en wat zout en breng aan de kook.
Laat koken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer
17 minuten
).
Spoel de aardappelen onder de kraan met koud water en laat ze afkoelen.
Afwerking
Snij de aardappelen in de lengte in vier.
Doe naar smaak kruiden op de aardappelen en eventueel ook nog wat zout.
Verwarm olie in een pan en voeg de aardappel toe wanneer de olie heet is.
Bak nog ongeveer
5 minuten
tot de aardappelen warm zijn.
Uitrusting
Gietijzeren Pan
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
142
kcal
|
Koolhydraten:
28
g
|
Eiwit:
3
g
5
van
2
stemmen