Wedges zijn dikke frieten, meestal met schil en in de oven gebakken waardoor ze iets gezonder zijn dan de frieten in frituurolie.
Om ze krokant te krijgen is het goed om de aardappelen ongeschild in de oven te plaatsen, maar daar hebben we al twee recepten voor:
Zuiderse Aardappelschijfjes en Aardappelblokjes in de oven
In dit recept worden de aardappelen eerst gekookt in de schil en dan in een pan gebakken. Een gietijzeren pan, van Lodge bvb, is daarvoor het beste geschikt.
Wedges
Wedges in de pan
Porties: personen
Calorieën: 142kcal
Ingrediënten
- 1 kg hardkokende aardappelen krielaardapeltjes bvb
- kruidenmengsel rozemarijn, tijm, oregano
- olijfolie
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Doe de aardappelen in een kom met koud water en wat zout en breng aan de kook.
- Laat koken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 17 minuten).
- Spoel de aardappelen onder de kraan met koud water en laat ze afkoelen.
Afwerking
- Snij de aardappelen in de lengte in vier.
- Doe naar smaak kruiden op de aardappelen en eventueel ook nog wat zout.
- Verwarm olie in een pan en voeg de aardappel toe wanneer de olie heet is.
- Bak nog ongeveer 5 minuten tot de aardappelen warm zijn.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 3g
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier