900gramvarkensvlees,bij voorkeur van de schouder in blokjes van 1,5 cm gesneden
60mlolijfolie
700gemalen rundvlees
2grote uien,fijngesneden
2jalapeño pepers,ontpit en fijngesneden
4teentjesknoflook,fijngehakt
0,5eetlepelchilipoeder
2eetlepels(ongezoet) cacaopoeder
2eetlepelspaprikapoeder
1theelepelgemalen komijn
1200gramin blokjes gesneden tomaten uit blik
250mlkippenbouillon
200gramEmmentaler of Cheddar,geraspt
Zout en peper
Cayennepeper,naar smaak
Instructies
Bak het varkensvlees in een grote koekenpan in de olie, eventueel een helft tegelijk. Kruid met zout en peper. Breng het over naar de slowcooker.
Bak in dezelfde pan het gehakt bruin. Voeg indien nodig olie toe. Kruid met peper en zout. Doe het over in de slowcooker.
Bak in dezelfde pan de ui, jalapeño, knoflook, chilipoeder, cacaopoeder, paprikapoeder, komijn ongeveer 3 minuten. Voeg indien nodig olie toe. Breng het over naar de slowcooker.
Voeg de tomaten en de bonen (met sap) en de bouillon toe. Dek af en kook op Laag gedurende 8 uur.
Pas de kruiden aan en voeg naar smaak extra cayennepeper toe.