Milde Curry van Rundsgehakt
Milde Curry van Rundsgehakt
Voorbereidingstijd30 minuten min
Tijd in Slowcooker3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry
Porties: 6 personen
Calorieën: 326kcal
- 60 ml zonnebloemolie
- 4 uien, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 4 theelepels geraspte verse gemberwortel
- 900 gram gehakt rundvlees
- 4 eetlepels kerriepoeder
- 400 ml water
- 70 gram tomatenpuree
- Zout
- 300 gram ontdooide diepvrieserwten, optioneel
- 150 ml room, optioneel
Verhit de olie in een pan. Voeg de uien, knoflook,- en de gember toe en bak een tiental minuten.
Voeg het rundvlees toe en bak al roerend tot het vlees niet meer roze is en alle korrels los zijn. Breng op smaak met zout.
Roer het kerriepoeder erdoor en bak 2 minuten. Breng over naar de slowcooker.
Doe nu het water en de tomatenpuree in de pan en breng aan de kook. Doe de vloeistof nu in de slowcooker. Dek af en laat 2-3 uur op Hoog koken.
Je kunt eventueel, 10 minuten voor het einde de ontdooide diepvrieserwten toevoegen.
Roer de room erdoor, indien gebruikt, proef en kruid eventueel bij. Serveer met rijst en mangochutney
Serving: 1Portie | Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 35g | Vet: 16.5g